Sponsorer
  

 OFFICE-JPG_SKB

 

BigBang2_glow_small

 

 

 Logo_156x35

 

 bild xl bygg

 

bolunden

 

 

 Logga jannes släpvagnar 2

 

 index

 Thumbnail.axd


okg
annonsbladet logo
screengruppen-nya-logg 2
kontorscity
 

Medlemskortet

 

 634122199228073477.jpg

Medlemskortet är ditt ID-kort som du knappast klarar dig utan. Kortet tilldelas dig första gången du blir medlem i en golfförbundsanslutenklubb och samma tjänar dig sedan i resten av ditt "golfliv", oavsett om du byter klubb. Kortet är kopplat till ditt personliga Golf-ID som är dina födelsedata samt de tre siffror som står trycka på ditt medlemskort, det är med andra ord inte ditt personnummer.
Kortet ersatte 2004 det gamla hcp-kortet och bagbrickans funktion och är sedan dess det primära beviset på medlemskap och handicap. Kortet är ett stöd för ditt golf-id och pekar elektroniskt på dina uppgifter med hcp och medlemskap.
Via en dator med Internet eller en golfterminal på klubben använder du ditt kort med golf-id till att justera handicap, anmäla dig till tävlingar, boka starttider samt att kontrollera dina uppgifter och statistik.
Den som vill kan även bygga ut kortet med betalfunktionen MasterCard.

Förlorat ditt kort?
Om du på något sätt har förlorat ditt kort, så kan vi själklart beställa dig ett nytt. Kortet kostar 40kr och beställs smidigast genom att du skickar oss ett mail. I väntan på det nya kortet så kan du använda ditt golf-id som verifikation på ditt medlemskap.

Jutera ditt handicap
Du vet väl att du är skyldig att justera din handicap efter en handicap- påverkande rond. Detta gör du smidigt efter ronden genom att registrera ditt resultat ihop med markörens Golf-ID i golfklubbens golfterminal. Du kan naturligtvis också göra detta via en dator. Som spelare är du alltid skyldig att se till att korrekt handicap finns registrerad i systemet när du exempelvis spelar en tävling.

Anmäla dig till tävlingar
Anmälan till tävlingar gör du smidigt via internet och vid golfterminalen på klubben.

Så här använder du kortet på "Min Golf"

Här på figeholmsgolf.se hittar du på varje sida vinjetten ”Min golf”, det är där du ska logga in. På ditt medlemskort står dina de sista siffror i ditt Golf-ID. De första sex kan du eftersom de är dina födelsedata. Dessutom står det ett 16-siffrigt kortnummer. De fyra sista siffrorna fungerar som lösenord första gången du loggar in. Du kan till nästa gång du loggar in välja att ändra till valfritt lösenord. När du loggar in kommer du till din personliga sida på golf.se Första gången du loggat in kommer du få frågan om du vill att ditt namn ska synas i start- och resultatlistor på Internet. Här svarar du Ja eller Nej. Vilket du än väljer att svara så kan du alltid gå tillbaka och ändra dig. Innan du loggat in första gången är inställningen Ja. Eftersom du är inne i systemet kan du nu välja mellan en rad funktioner, exempelvis:

*Boka starttider.
*Se vilka starttider du är bokad på.
*Söka efter och anmäla dig till tävlingar på din hemmaklubb och på andra klubbar.
*Se vilka tävlingar du redan är anmäld till.
*Se din handicaphistorik.
*Justera din handicap med hjälp av din markörs Golf-ID eller namn om du inte har markörens Golf-ID.
*Justera dina personliga uppgifter som klubben har i sitt medlemsregister, exempelvis e-postadress och mobilnummer.
 

Så här använder du kortet vid Golfterminalen

Dra ditt medlemskort i golfterminalens kortläsare. Golfterminalen loggar in dig automatiskt. Följ instruktionerna på skärmen och välj vad du vill göra. Du kan bland annat:

*Se start- och resultatlistor.
*Se din handicaphistorik och på vissa terminaler även skriva ut den.
*Justera din handicap med hjälp av din markörs Golf-ID eller låta din markör dra sitt medlemskort i Golfterminalen.
*Boka starttider.
*Betala greenfee/startavgift.

Spel utomlands/internationellt hcp-intyg

Om du planerar att spela golf utomlands och därför behöver ett hcp-intyg går du in till ”Min golf” som vanligt och klickar på ”Min hcp-visa”. På den bild du får upp klickar du på - ”visa och skriv ut handicapbevis”. Du får nu upp ett internationellt intyg som du kan skriva ut. Signera det själv och ta med det på resan. Detta är det enda handicapbevis du numera kan få med dig vid utlandsvistelser. Har du problem med att göra detta hemma kan du kontakta oss på kansliet så hjälper vi dig.